Frontpage zomer

Aanbiedingen en tips voor wellness

In Sauerland zijn er een heleboel leuke aanbiedingen en programma’s op het gebied van wellness. Hieronder hebben wij een selectie voor je gemaakt van een aantal wellness programma’s die je beslist eens moet proberen.

Breath Walk in het Sauerland

Breath Walk am Sorpesee front magnificBreath Walk is een ontspannend fitnessprogramma waarmee je de gezondheid in de vrije natuur bevordert. Het is een yogatechniek die het bewust ademhalen, wandelen en concentratie-oefeningen met elkaar verbindt. De combinatie van deze elementen is natuurlijk, eenvoudig, effectief en gaat heel diep.

Breath Walk zorgt ervoor dat je eigen stressgevoel vermindert en dat je gestructureerder en meer creatief kunt nadenken. Doe de Breath Walk op de heerlijk, hooggelegen wandelpaden in het Sauerland en je zult zien dat jij al je negatieve gedachten snel ben vergeten en je helemaal tot jezelf komt… En natuurlijk geniet je ook van de prachtige vergezichten.

De ademhaling is erg belangrijk en is de sleutel waarmee jij je vitaliteit opbouwt en deze ook gebruikt. Je leert jezelf een bewuste, volledige en diepe ademhaling aan. De heldere, frisse en gezonde Sauerlandse berglucht vloeit door je lichaam. Met het ritme van het lopen combineer je diverse adempatronen. Misschien heb je wel eens van de vingermagie “Mudras” gehoord? Of van de kracht-lettergrepen, de “Mantren”? Tijdens het wandelen fluister je deze of je denkt eraan zodat alles ritmisch bij elkaar wordt betrokken. Je krijgt dan een echt gevoel van verbondenheid en harmonie. Je bereikt uiteindelijk een meditatieve staat van serene rust, kalmte en opmerkzaamheid op een plek met uitzicht op fascinerende Sauerlandse bergen.

En is Breath Walk wel geschikt voor jou? Ja hoor, het is voor iedereen geschikt en er zijn geen specifieke vereisten. Het gaat niet om snelheid en kracht en je gebruikt geen wandelstokken.

Wil je eens wat meer kennismaken met Breath Walk?
Probeer de introductiecursus “Breath Walk – Eerste ervaringen” dan eens. In deze introductiecursus maak je kennis met vingermagie, innerlijke geluiden, patronen van ademhalen en ademtechnieken.

De cursus duurt 90 minuten en de kosten zijn €11,- per persoon.

Kreis Sport Bund Hochsauerlandkreis e.V. Gabriele Rörig, Breslauerstrasse 9, 57392 Schmallenberg. Tel: + 49-160-96888691 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie Breathwalk klik hier