Frontpage zomer

Bezienswaardigheden in de natuur

Sauerland heeft vele bezienswaardigheden in de natuur die je zo veel mogelijk wilt zien als je in Sauerland bent. We hebben er een aantal op een rijtje gezet om je op gang te helpen.

Rothaargebergte: dit gebergte loopt dwars door Sauerland en vormt een woeste en ruige as met bergtoppen van 600 tot 840 m hoog. De beroemde wandelroute, de Rothaarsteig, loopt van Brilon naar Winterbergs Kahler Asten en dan naar Dillenburg. Klik hier voor meer informatie over wandelroute Rothaarsteig.

Bruchhauser Steine: de Bruchhauser Steine liggen in het noordelijk gedeelte van het Rothaargebergte op de noordwestelijke vleugel van de Istenberg. Deze is 728 m hoog en ligt bij Bruchhausen. Het is zeer hard lavagesteente en het ziet eruit als willekeurig neergegooide rotsen. Van veraf kun je deze vier prachtige rotsformaties al zien liggen. Tegenwoordig is het een natuurbeschermingsgebied en biedt het leefruimte aan zeldzame planten en dieren.

Attahöhle: aan de rand van Attendorn ligt de Attahöhle. Een groot grottencomplex waar je de grootste verzameling stalagmieten, stalactieten, zuilenpartijen en geplooide rotssluiers vindt. Je kunt goed en gemakkelijk door het bijna twee kilometer lange grottencomplex Attahöhle heenlopen. Klik hier voor meer informatie over de Attahöhle.

Arnsberger Wald: het uitgestrekte natuurpark Arnsberger Wald ligt in het noordelijk gedeelte van Sauerland en begint direct ten zuiden van de Möhnesee. Ontdek het zeer gevarieerde landschap met bergen en dalen, meren en beekjes met de vele wandelroutes die er zijn. En heb je de uitzonderlijke populatie edelherten al gezien? Of de vele zwijnen die er zijn? Klik hier voor meer informatie over Arnsberger Wald.

Natuurpark Homert: het natuurpark ligt in het noordwestelijk gedeelte van Sauerland en staat bekend om zijn steile klipwanden, bizarre rotsformaties en diverse grotten zoals bij Hemer en Balve. Verder zijn er grote stuwmeren zoals de Sorpesee. Het hoogste punt is de 656 m hoge Homert in het Ebbegebergte. In de winter kun je hier ook skiën. Klik hier voor meer informatie over Natuurpark Homert.