Frontpage zomer

Kamperen

Je kunt uitstekend kamperen in Sauerland. De kampeerterreinen zijn onderverdeeld in categorieën. De kampeerterreinen beginnen met één ster en lopen door naar vijf sterren. De kampeerterreinen met één ster zijn eenvoudig, maar liggen wel vaak heerlijk rustig. Met vijf sterren hebben ze veel faciliteiten een hoge mate van comfort. Ga je in het zomerhoogseizoen op vakantie, dus in juli en augustus, dan kun je het beste vroeg reserveren om er zeker van te zijn dat je plaats hebt. Dit geldt met name voor de grotere en meer luxe campings. Je kunt met je caravan, camper of je tent komen. Of huur een volledig ingerichte stacaravan of bungalow, Sauerland heeft een mooi aanbod hiervan. Zorg wel dat je tijdig reserveert hiervoor. De campings beschikken over een groot aanbod van entertainment, sport en vrijetijdsmogelijkheden.

Op de meeste campings in Sauerland geldt de Camping Key Europe (CKE) als een geldig legitimatiebewijs. Je kunt sneller inchecken en de campings die meedoen aan het CKE-programma geven vaak leuke kortingen. Enkele grote campings hebben bij de ingang een slagboom die je met een pasje kunt openen (vaak betaal je een waarborgsom). Het kan zijn dat tijdens de middagpauze de slagboom gesloten blijft.

En wil je graag in de winter kamperen? Dat kan, er zijn een behoorlijk aantal wintercampings te vinden met name in de wintersportgebieden van Sauerland die in de winter open zijn. Op deze wintercampings kan elke caravan over een stroomaansluiting beschikken. Hiernaast hebben sommige wintersportcampings de mogelijkheid om een directe aansluiting op een gasringnet te krijgen.