Frontpage zomer

Kastelen en burchten

iStock 000014134030Large3 1024x697Sauerland beschikt over veel historische kastelen en burchten die je zeker eens moet bezoeken. Beleef de sfeer van vroeger en ervaar hoe het toen was…

Burcht Altena
Slot Berleburg
Slot Bruchhausen
Burcht Schnellenberg
Burcht Waldeck
Slot Herdringen

Burcht Altena
Deze bezienswaardige burcht heeft verschillende functies gehad zoals rechtbank, riddervesting, gevangenis, ziekenhuis en is nog altijd een jeugdherberg. Bezoek de diverse tentoonstellingen in de burcht en ontdek de vele functies en activiteiten in de regio. En de duistere kerkers niet vergeten natuurlijk! Een kaartje voor de Burcht Altena geeft tevens toegang tot het nabijgelegen Deutsches Drahtmuseum.
Openingstijden: dinsdag – vrijdag van 09.30 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur.

Burcht Altena, Fritz-Thomée-Straße 80, Altena.
Klik hier voor meer informatie over Burcht Altena.

Slot Berleburg
Al eeuwenlang wonen de vorsten van Sayn-Wittgenstein-Berleburg in dit als een van de weinige nog door de eigenaars bewoonde kastelen in Westfalen. Het begon als een klooster in de 13e eeuw, verbonden met het Klooster Grafschaft (Schmallenberg). De monniken verpachtten het aan graaf Siegfried von Wittgenstein waarvan de nazaten er nog steeds wonen. Familiebetrekkingen zijn er met de Nassauers en de banden met het Nederlandse koningshuis zijn nog altijd zeer vriendschappelijk. De vele schatten en curiosa trekken naast bezoekers ook wetenschappers aan uit de hele wereld. Maak een rondleiding en proef de echte atmosfeer uit de 17e eeuw.
Openingstijden: mei – sept. elke dag rondleiding om 10.30 en 14.30. Daarbuiten dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur.

Slot Berleburg, Goetheplatz 8, Bad Berleburg. Tel: + 49-2751-936010.
Klik hier voor meer informatie over Slot Berleburg.

Slot Bruchhausen
Maak kennis met het mooie slot Bruchhausen en de Bruchhauser Steine. Eeuwenoud slot met een rijke historie in het mooie landschap van Sauerland gelegen.

Slot Bruchhausen, Schloßhof 1A, 59939, Bruchhausen.
Klik hier voor meer informatie over Slot Bruchhausen: 

Burcht Schnellenberg
Wie de poort betreedt van Burcht Schnellenberg voelt zich meteen een echte burchtheer- of vrouw. Norbert Bilsing legde 80 jaar geleden de huidige basis voor het hedendaagse hotel en restaurant burcht Schnellenberg, dat in een van de grootste kastelen van Westfalen ligt. Stijlvol overnachten, goed eten en maak een rondleiding en grotbezoek. Ook diverse andere mogelijkheden zoals vergaderingen, seminars, bruiloften, golfclinics en wellnessarrangementen.

Burg Schnellenberg, Schnellenberg 1, 57439, Attendorn. Tel: + 49-2722-694-0.
Klik hier voor meer informatie over Burg Schnellenberg.

Burcht Waldeck
De Burcht Waldeck is de bekroning van het mooie plaatsje Waldeck en ligt bovenop een steile berg, 120 meter boven de Edersee. Je hebt een fenomenaal uitzicht over de Edersee, het nationaal park en het Kellerwald-Edersee natuurreservaat. Het kasteel Waldeck is een 12e eeuws stamslot van de vorsten van Waldeck-Pyrmont. In de 16e en 17e eeuw werd er een grote voorburcht met drie poorten aan toegevoegd. Bekijk in het Burgmuseum de gewelfde vertrekken, folterwerktuigen en de documentatie over de slotvorsten. Er is een museum in de burcht en je kunt er ook overnachten, sfeervol dineren in het restaurant en er is een wellness.

Burg Waldeck, Schlossstraße 1, Waldeck. Tel: + 49-5623-5890.
Klik hier voor meer informatie over Slot Waldeck.

Slot Herdringen
Slot Herdringen ligt in het dorpje Herdringen in de gemeente Arnsberg en bestaat naast het slot uit een slotpark. Het is een jachtslot en al ruim 400 jaar in het bezit van het adellijk geslacht Fürstenberg. In de 19e eeuw werd volgens de plannen van de Keulse dombouw-meester Ernst Zwirner het neo-gotische deel van het Herdringer Slot in de stijl van het Engelse “Castle Gothic” opgericht. Het slot Herdringen wordt gezien als één van de meest belangrijke neo-gotische sloten in Westfalen. Het bijbehorend slotpark werd ontworpen in de 19e eeuw door de landschapsontwerper en tuinarchitect Friedrich von Weyhe.

Slot Herdringen, Zum Herdringer Schloss 7, 59757, Arnsberg-Herdringen. Tel: + 49-2932-4830.
Klik hier voor meer informatie over Slot Herdringen.

Meer links