Frontpage zomer

Kinderen

Badespass Listersee H.D.Wurm 1024x768

Het Sauerland is uitstekend geschikt om met je hele gezin naar toe te gaan. Zowel in de winter als in de zomer is Sauerland een heerlijke bestemming voor het complete gezin. En fijn voor de kinderen is dat de reistijd en de reisafstand relatief kort is en ze niet zo lang in de auto hoeven te zitten. Er is veel te zien en te beleven voor de kinderen in Sauerland. Je kunt met ze naar diverse wildparken gaan, maak samen een avontuurlijk ritje van de rodelbaan of ga lekker met ze wandelen op één van de speciale wandelroutes voor kinderen (nog educatief ook). En het pretpark Fort Fun Abenteuerland staat garant voor een dagje plezier met het hele gezin.

Waar kun je nu het beste slapen?
Sauerland biedt je veel goede en leuke overnachtingsmogelijkheden voor de kinderen. Zo zijn er talrijke familiecampings, vele kindvriendelijke vakantieparken. En je kinderen zullen het geweldig vinden om eens bij de boer te logeren! Veel vakantiehuizen, hotels en pensions zijn uitstekend geschikt voor kinderen en hebben vele leuke faciliteiten voor de kinderen. Of probeer eens een kindervakantiebedrijf, is weer eens iets anders! 

Activiteiten voor de kinderen
Sauerland biedt veel activiteiten voor je kinderen. Ridderburchten en treinen zijn erg boeiend voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Je kunt hier zelfs slapen voor elke budget. prijsniveau hangt af van de mate van luxe, comfort en in welk type logies je verblijft. Het meest goedkoop slaap je in een pension of een vakantiehuis. Breng een bezoek aan de Burg Schnellenberg (Attendorn), de Burcht in Waldeck of de Sababurcht. Bij Plettenburg-Herscheid rijden nog historische treintoestellen. Er zijn diverse wildparken in Sauerland voor je kinderen met vele inheemse dieren en veelal vrij toegankelijk zoals bij Bilstein. En je kinderen kunnen naar vele pretparken gaan zoals Fort Fun Abenteuerland en Panoramapark Sauerland in Kirchhundem. 

Wandelen en fietsen met de kinderen 
Waar zijn nu precies de leuke plekken om te lopen met de kinderen in Sauerland en wat voor leuke dingen kun je nu allemaal doen tijdens zo’n wandeling?

Leuke en handige tips voor de kinderen
De verdere informatie volgt snel over de tips.

Natuur en cultuur voor de kinderen  
Waar zijn nu precies de mooie natuurplekjes en culturele plekjes waar je met de kinderen naar toe kunt?