Nieuw in het winterseizoen 2017 / 2018 bij Skiliftkarussell Winterberg!

Ook dit jaar kijkt iedereen weer uit naar een geslaagd en succesvol wintersportseizoen! Met het nieuwe winterseizoen staan er natuurlijk weer een aantal nieuwe zaken en uitbreidingen op het programma. Zo is er in Skigebied Willingen een nieuwe transportband gekomen waarmee kinderen en rodelaars nu nog gemakkelijker vanuit de "Dorfwiese" omhoog kunnen. En in "Skiliftkarussell Winterberg" komt er een transportband die de oude sleeplift vervangt op de Poppenberg. In de loop van deze winter zal de 2e transportband klaar zijn waarmee de rodelaars nog beter de "Kappe" op kunnen. Skikarussell Altastenberg heeft ook aan de rodelaars gedacht en heeft het benedengedeelte van de route sterk verbeterd zodat je als rodelaar hier nu een stuk makkelijker en veiliger kunt rodelen. Verder gaat Skiliftkarussell Winterberg deze winter nog 3 extra sneeuwmachines erbij zetten. Ook Skigebied Willingen en Skidorp Neuastenberg hebben een nieuwe sneeuwmachine aangeschaft met name voor de meer moeilijke en steile stukken. Dat betekent voor jou dat de kwaliteit van de pisten in de steile stukken aanzienlijk stijgt en het nog beter skiën wordt.

Nog meer sneeuwzekerheid in winterseizoen 2017 / 2018

Ook dit jaar is de sneeuwzekerheid in Skiliftkarussell Winterberg weer verder gestegen. Als eerste zijn er 20 moderne sneeuwkanonnen bijgekomen. Ook Skigebied Willingen heeft er een aantal aangeschaft waardoor je ook hier nog meer op sneeuw kunt rekenen. Maar ook in andere gebieden zie je dat er meer sneeuwzekerheid is. Zo hebben Skidorp Neuastenberg en de "Schmallenberger Höhenlift" gezorgd voor betere sneeuwpistes en betere sneeuwkwaliteit. Skikarussell Altastenberg heeft nieuwe stukken piste aangelegd, 6 nieuwe sneeuwkanonnen aangeschaft en in Altastenberg is er voor jou nu 25% meer oppervlakte aan piste.

 

Funpark in Skidorp Neuastenberg wordt verder uitgebouwd!

Ben jij een snowboarder dan mag jij blij zijn. Het Funpark in Skidorp Neuastenberg heet vanaf nu "Funslope Park Postwiese". Nieuw is het hellingparcours voor beginners en voor kinderen. Dus ben je geen Free-Style skiër of een snowboardcrack, maar nog een beginner dan kun jij je hier ook goed uitleven!

De bouw van de verbinding in Willingen / Köhlerhagen AB Voorjaar 2018.
Misschien volg je het al nauwgezet, maar de lang geplande verbinding tussen de 2 skibergen in Willingen gaat gestaag voort. Deze winter zal het nog niet klaar zijn, maar de verwachting is wel dat de verbinding in de Winter van 2018/2019 klaar en operationeel is. De verbinding zelf over de Köhlerhagen wordt een comfortabele 8-persoons zitlift waar je lekker in kunt zitten.   

Welke uitbreidingen waren er ook al weer vorig jaar skiseizoen 2016 / 2017?
Ook vorig jaar heeft het grootste skigebied van Sauerland “Skiliftkarussell Winterberg” de nodige uitbreidingen gedaan. Hieronder de belangrijkste uitbreidingen nog even op een rijtje. Zo is er voor jou een nieuwe stoeltjeslift gekomen, de ski-afdaling is verbeterd en uitgebreid en de kleintjes kunnen zich nu helemaal uitleven in het nieuwe “Kinderland".

 

De nieuwe 4-persoons stoeltjeslift

In het grootste skigebied van de regio brengt de nieuwe 4-persoons stoeltjeslift je van de “Schneewittchenhang” nu helemaal naar boven op de “Kappe”. De nieuwe stoeltjeslift vervangt hier tevens de oude sleeplift en de transportband op de Kappe.

De beheerders van de Skiliftkarrussell Winterberg hebben hiernaast de lichte afdaling “Käppchenhang” onder handen genomen. De helling is nu meer gelijkmatig verdeeld en de hele steile of flauwe stukken zijn weggehaald. En je kunt nu over de volle breedte van de Käppchenhang skiën omdat de oude sleeplift en transportband hier weg zijn.

Met de nieuwe stoeltjeslift heb je in Skiliftkarussell Winterbeg nu een sterke en stabiele verbinding tussen de “Kappe” en de rest van de liften en pistes.

Het laatste knelpunt in Skiliftkarussell Winterberg is opgelost en je kunt nu gemakkelijk en snel het hele gebied bereiken!


Bikepark Arena zomer

Meer goed nieuws is dat de nieuwe stoeltjeslift je in de zomer ook uitstekend voor de Bike Arena kan gebruiken. Nu kun je met maar liefst met 2 personen én 2 fietsen tegelijk naar boven.


Nog meer sneeuwzekerheid!

De sneeuwzekerheid in Skiliftkarussell Winterberg was al hoog en deze is nu nog verder gestegen. Zowel op het skigebied de “Käppchenhang” als op de zwarte piste zijn de sneeuwfaciliteiten sterk uitgebreid. Er zijn meer en nieuwe sneeuwmachines ingezet. En niet alleen hier maar ook op vele andere afdalingen staan nieuwe sneeuwmachines.

 

Capaciteit verhoogd van de skilift Bremberg

Dit winterseizoen is de grootte van de stoeltjeslift op de Brembergkopf verder uitgebreid en is de capaciteit van een van de belangrijkste stoeltjesliften  sterk verhoogd. En verder is het instappen bij de lift verbeterd met een transportband en kun je veiliger en beter instappen.

Afdrukken E-mail

logo website ovaal

Contactgegevens

Schipbeek 5
Tilburg
Noord-Brabant
5032RP
Nederland
0031 (0) 6 430 470 66
Kvk-nummer: 64612317
BTW-nummer: NL001939648B40