Frontpage zomer

Vanaf deze vrijdag 16 december zijn de meeste skipisten en skiliften in Sauerland weer open! 

Dit weekend zijn bijna alle pistes, skiliften en langlaufoipen in Winterberg, Willingen en het gehele Sauerland weer open. 

Afbeelding skipistesHet is alweer lang geleden dat het winterseizoen zo koud begon, in 2010  was dit voor het laatst. Toen kon je ook in december al meteen goed de pistes op! De invloed van Corona is gelukkig afgenomen in het dagelijks leven, je hebt de beschikking over vele nieuwe skiliften en er zijn veel sneeuwkanonnen bijgekomen die zorgen voor een goede laag sneeuw. 

Toename sneeuwzekerheid Altastenberg                                                     ln Altastenberg is het leidingennet van de sneeuwmachines  vernieuwd en er is een pompstation gekomen. Hierdoor heb je in Altastenberg nog meer sneeuwzekerheid dan eerst. 

Verbetering van de kwaliteit  van de pistes                                                   De kwaliteit van de pistes is sterk verbeterd in veel skigebieden in Sauerland. Dit door de aanschaf van een nieuwe sneeuwruimer met kabellier. De trekkracht van de nieuwe machine is vooral merkbaar op steile hellingen. De kettingen graven minder diep in de sneeuw, de helling blijft steviger en de bestaande sneeuw blijft langer liggen. Heel belangrijk: de wals is uitgerust met een sneeuwdieptemeetsysteem. Met behulp van GPS meet hij met een nauwkeurigheid van twee centimeter. Omdat we precies weten waar er nog sneeuw nodig is en waar niet, besparen we ongeveer tien procent van de energie die wordt gebruikt voor het maken van sneeuw - en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de pistes.

Pisten zeker maken met de helicopter!
Veel bospaden in het skigebied van Sauerland zjin vanwege ijs- en sneeuwval geblokkeerd.  En het bos wordt natuurlijk niet gespaard... Overal in de Sauerlandse bossen buigen de takken en bomen door onder de zware sneeuwlast. Om de liften en de pistes veilig te maken zijn de bomen aan de rand van de piste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. En hoe? Voor het eerst hebben we ze in Sauerland een helicoper gebruikt  – en met succes! Er kwam veel goede sneeuw naar beneden en de zon doet de rest. Laat het seizoen maar beginnen!

Een aantal belangrijke skipunten op een rijtje: 

  • Bekijk elke avond de meest actuele skiliftinformatie van Skiliftkarussell Winterberg en zie hoeveel en welke liften de volgende dag open zijn.
  • Seizoenkaarten voor het skiën kun je alleen kopen in de Online Ticketshop .
  • In deze Online Ticketshop is de verkoop van skitickets met korting niet mogelijk. 
  • Helaas kun je voorlopig nog niet avondskiën met schijnwerpers (Flutlichtskiën). De verwachting is dat jij dit kunt doen vanaf de jaarwisseling. 
  • De skiverhuurstations, skihutten en skischolen zijn allemaal gezellig open bij alle actieve liften!

Rodelen / sleetje rijden
Tot op heden kon je alleen op de Ruhrquelle rodelen.  De Ruhrquelle ligt tussen het skigebied van   RODELEN                            Winterberg en de Schlossberg in. Dit weekend zullen er zeker nog een aantal in de Skiliftkarussell van Winterberg open gaan. De Astenstraße (aan de kant van Altastenberg) is nu al open!

 

En bekijk snel de meest belangrijke wintersportevenementen  die je zeker niet mag missen....
Overzicht belangrijke evenementen Winterberg

 Afdrukken  E-mail