Frontpage zomer

Pretparken

Fort Fun AbenteuerlandSauerland heeft diverse aantrekkelijke attractieparken en pretparken voor zowel jong als oud. Een van de grootste toeristische trekpleisters is Fort-Fun Abenteuerland. Maar ook het Panoramapark Wildpark, de Bevelevenisberg Kappe Winterberg en het Wild- en Attractiepark Willingen zijn erg leuk voor het hele gezin voor een dagje (of twee) uit.

Fort Fun Abenteuerland
Het Fort Fun Abenteuerland is één van de grootste trekpleisters van Sauerland. Het park ligt in Bestwig-Wasserfall, enkele kilometers ten zuiden van Meschede. Het pretpark is in westernstijl ingericht: er zijn stuntshows met cowboys, indianen en goudzoekers. Het avonturenpark heeft maar liefst veertig attracties waaronder achtbanen die door Devil's Mines gaan, de wildwaterbanen over de Rio Grande, Yukon River & Wild River én de 4-persoons deltavlieger Wild Eagle die een snelheid haalt van maar liefst 80 km/h! Verder is er de Trapper Slider, een 1,3 km lange spectaculaire rodelbaan, een reuzenrad en vele goede restaurants en winkels.

Entreeprijzen juli/aug apr/mei/jun/sep/okt/nov
Gasten vanaf 1,50 meter €26,50 €25,50
Gasten van 0,90 tot 1,50 meter €21,90 €20,90
Gasten tot 0,90 meter (min. 3 jaar) gratis gratis
Jarig kind gratis gratis
Gasten vanaf 60 jaar €20,90 €20,90

Het park is dagelijks geopend. In de periode december – maart is het park alleen in het weekend en tijdens de schoolvakanties open.
Juli t/m augustus: 10.00 – 17.00 uur (als het weer het toelaat beduidend langer open) Apr t/m juni en sep t/m nov: 10.00 – 17.00 uur

Fort Fun Abenteuerland, Aurorastraße, 59909, Bestwig/Wasserfall. Tel: + 49 2905-81123.
Klik hier voor meer informatie over het Fort Fun Abenteuerland. 

Panoramapark Wildpark
Het Panoramapark Wildpark in Kirchhundem-Oberhundem biedt veel vermaak en amusement voor jong en oud. Je vindt er vele en diverse attracties zoals voor het hele gezin zoals:

• Glijbanenparadijs                                                                          Panoramapark Wildpark
• Megaspringkussen
• Reuzentrampoline
• Sparrenflitser
• Speel- en klimburcht
• Paardencarrousel
• Doolhof

Verder zijn er vele dieren en mooie natuur. Zo kun je genieten van de vliegshow met roofvogels, zijn er otters, wolven, lynxen, moeflons, roodwild, damwild, bizons, moeflons en ga maar door. Lekker verder ontspannen? Breng een bezoekje aan de Rhododendronlaan, de plantenleertuin, Pano's dierenschool, het wild- en bosleerpad. Dit alles doe je via de vele kilometers mooie wandelpaden. Wist je dat je ook kunt blijven slapen in het PanoramaPark voor een leuk prijsje?
Openingstijden: van november t/m maart is het park gesloten. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 28 maart. Het park is elke dag open behalve maandag. Openingstijden zijn elke dag van 10.00 – 17.00 uur behalve de zomervakantie dan is het park open van 10.00 – 18.00 uur.

PanoramaPark Sauerland Wildpark, Rinsecker Straße 100, 57399 Kirchhundem. Tel:+49 2723-71622
Klik hier voor meer informatie over PanoramaPark Wildpark. 

Wild- en vrijetijdspark Willingen
Het Wild- en vrijetijdspark Willingen ligt in de bossen in het midden van Natuurpark Diemelsee bij de Willinger Ettelsberg. Leuke attracties zijn het sprookjes- en kabouterbos, hier kun je 26 verschillende sprookjes zien in sfeervolle sprookjeshuisjes. Verder is er het Dinoland, zijn er vele attracties en speeltoestellen en een uitgebreid programma-aanbod wat elk jaar wisselt. Dit is slechts een kleine greep uit het vele aanbod.
Hiernaast kun je veel wild zien zoals damherten, sikawild, edelherten, bizons, berberapen, papegaaien, roofvogels, beren en wilde katten. Elke dag is er een indrukwekkende roofvogel demonstratie gegeven door een professionele valkenier. Hiernaast is er ook een papegaaienshow.

Entreeprijzen Zomer     Winter   
Volwassenen €10,50 €9,00;
scholieren, studenten        €5,00 €4,00
Senioren €7,00 €5,50
Kinderen gratis gratis

Roofvogeldemonstraties April t/m oktober: elke dag (behalve donderdag) om 12.00 en 14.00 uur November t/m maart: elke dag (behalve donderdag) om 13.00 uur
Papegaaienshow April t/m oktober: elke dag (behalve vrijdag) om 11.15, 13.15 en 15.15 uur
Uilenshow (nieuw) April t/m oktober: elke dag (behalve donderdag) om 16.15 uur
Het park is het hele jaar open en de openingstijden zijn (verblijf tot het invallen van de duisternis: April t/m oktober: 09.00 – 18.00 uur November t/m maart: 10.00 – 16.00 uur
Wil je van dichtbij kennismaken met de dieren dan kan dit op de knuffelweide. Maak een wandeling op het educatieve bospad en informeer jezelf via de talrijke informatieborden over de soortenrijkdom en verscheidenheid van het bos. In het Jachtmuseum kun je de onderwaterwereld van inheemse vissen zien die rondzwemmen in twee grote aquaria.

Wild- und Freizeitpark Willingen, Am Ettelsberg 2, 34508 Willingen. Tel: + 49 5632-69198
Klik hier voor meer informatie over Wild-und Freizeitpark Willingen.

Erlebnisberg Kappe Winterberg
Je kunt veel leuke activiteiten doen op de Erlebnisberg Kappe in Winterberg. Er is een zomerrodelbaan, een klimbos, een panorama belevenisbrug en een bikepark met een spectaculair cross/mountainbikeparcours. Verder is er het skigebied Kappe en de bobsleebaan. Vanaf de Erlebnis Brücke, een hooggelegen platform met avontuurlijke zijpaden, heb je er een mooi zicht op.
In de zomermaanden is Kletterwald Winterberg een van de meest avontuurlijke plekken om met jongeren heen te gaan. Je gaat gezekerd tussen vele palen- en touwenparcoursen balanceren tussen hemel en aarde. Je bent ongeveer 2,5 uur met het parcours bezig.

Erlebnisberg Kappe, Kapperundweg, 59955 Winterberg, Tel. + 49 2981-9296433
Klik hier voor meer informatie over Erlebnisberg Kappe Winterberg.