Frontpage zomer

Rondvaarten meren

rondvaart ederseeSauerland biedt je voor watersport en rondvaarten vele mogelijkheden. Op de vele en grote stuwmeren van Sauerland is het erg leuk om eens een rondvaart te maken. Lekker aan boord van één van de rondvaartboten genieten, je zit op het dek of bekijkt het vanachter een groot panoramavenster. Onder het genot van een lekker kopje koffie met koek geniet je van prachtige uitzichten over het water en het mooie landschap van Sauerland. Er zijn vijf grote stuwmeren in Sauerland met allemaal vele mogelijkheden voor watersportrecreatie en op bijna elk stuwmeer kun je een heerlijk tochtje maken met een rondvaartboot. Tip: hou de websites van de rondvaartondernemingen goed in de gaten over bijzondere aanbiedingen voor gezinnen, groepen, excursies en dergelijke. Of neem contact op met Happy Sauerland, dat kan natuurlijk ook. Of neem een kijkje op de website van het Ruhrverband en klik hier.

 

De Möhnesee
De Hennesee
De Sorpesee
De Biggesee

De Möhnesee
De Möhnesee ligt in het noordwesten van Sauerland aan de noordzijde van het natuurpark Arnsberger Wald en werd in 1908 aangelegd als eerste stuwmeer. Het is een geliefd recreatiegebied met vele roeibootjes en rondvaarten. De Möhneseeschiffaart vaart van april tot oktober rond op de Möhnesee. Leuk zijn de diverse feesten, thema’s en evenementen die mogelijk aan boord zijn zoals schlagerpartys, salsafeesten, piratenthema’s, housepartys, Krimithema’s, 30+ feesten, BBQ-rondvaarten, grillfeesten en andere.
Personenscheepvaart Möhnesee, Hauptanlagestelle Sperrmauer, 59519 Möhnesee. Büroanschrift: In den Höfen 26a, 59846 Sundern. Tel: + 49 170 8077793.
Klik hier voor meer informatie over Personenscheepvaart Möhnesee.

De Hennesee

De Hennesee is een mooi meer om een tocht met een rondvaartboot eroverheen te maken. Hiernaast kun je vele andere dingen doen zoals zwemmen, roeien, zeilen, vissen. Leuk is om een rondje om het meer te fietsen van 15 km of een wandeling eromheen te maken. De Hennesee ligt onder Meschede en is direct bereikbaar vanaf de snelweg. De Personenschiffart Hennesee vaart al vele jaren op dit mooie meer en doet dit van Pasen tot eind oktober.

Personenscheepvaart Hennesee, Enkhauser Straße 14, 59846 Sundern. Tel: + 49 2935-1596. Scheepstelefoon: + 49 171-7780957.
Klik hier voor meer informatie over Personenscheepvaart Hennesee:.

De Sorpesee
Geliefd en groot meer, dat direct vooraan in Sauerland ligt en waar van alles te doen is. Mooie stranden en lekker flaneren op de gezellige promenade en genieten van het prachtige uitzicht. Personenscheepvaart Sorpesee is ook gevestigd aan deze promenade en biedt je mooie rondvaarten over de Sorpesee aan. Ook vele mogelijkheden voor buffet, ontbijt en leuke acties voor senioren. Verder kun je leuke evenementen organiseren op de rondvaartboot. Het seizoen loopt van maart tot eind oktober.

Personenscheepvaart Sorpesee, MS Möwe, Margarete Fromm, Amselweg 12, 59846 Sundern-Langsched. Scheepstelefoon: + 49 170-8050145
Klik hier voor meer informatie over Personenscheepvaart Sorpesee.

De Biggesee
De Biggesee ligt in het westelijk gedeelte van Sauerland. De aanleg van de Biggesee is voltooid in 1965 en biedt veel mogelijkheden voor watersport en voor rondvaartboten waar je leuke tochtjes mee kunt maken. Het seizoen van personenscheepvaart Biggesee loopt van Pasen tot eind oktober. Wil je in het voor- of naseizoen varen dit is op aanvraag.

Personenscheepvaart Biggesee, Am Hafen, 57462 Olpe-Sundern. Tel: + 49 2761-96590
Klik hier voor meer informatie over personenscheepvaart Biggesee.