Frontpage zomer

Stadswandelingen

Brilon PetrusbrunnenSauerland staat bekend om haar leuke stadjes en oude vakwerkdorpjes. Huizen van leem, stro, hout en twijgen met het typisch leien dak. De deugden van de bewoners kun je aflezen aan de kruisvorm van de balken en vaak werd een stichtelijke tekst boven de deuren geschreven. Veel plaatsjes zijn de moeite waard om doorheen te wandelen zonder maar ook met begeleiding.

Meschede
Schmallenberg
Bad Fredeburg

Meschede
Meschede is de districtshoofdstad van HochSauerlandKreis en biedt diverse stadswandelingen met begeleiding aan. Meschede ligt aan het stuwmeer de Hennesee en heeft een rijke geschiedenis en veel charme. De wandeling is onder begeleiding van een ervaren gids en duurt 90 minuten, kost €4,50 en begint steeds vanaf de Tourist-Office in de Le-Puy-Strasse 6-8 bij het station. Vanaf 6 personen gaat de stadswandeling door dus wees op tijd met aanmelden.

Klik hier voor meer informatie over stadswandelingen Meschede.

Schmallenberg
De historische stadswandeling duurt ruim 2 uur en je ziet 64 interessante plekken. Niet alleen de geschiedenis van Schmallenberg, maar ook over de huidige tijd wordt verteld. Schmallenberg behoort tot de mooist beschermde stadsgezichten van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Historische straatjes, gedetailleerd gerestaureerde huizen, fonteinen en beeldhouwwerken. De onopvallende elementen van de Jugendstil en de solide, kaarsrechte voorgevels met diepgelovige spreuken, opnieuw opgebouwd na de stadsbrand van 1822, weerspiegelen de eigenwaarde van de inwoners uit Schmallenberg.

Klik hier voor meer informatie over stadswandelingen Schmallenberg.

Bad Fredeburg
Bad Fredeburg is een historische stadje in de regio van Schmallenberg met een mooie en bezienswaardige Altstadt. Doe een stadswandeling en ontdek de geschiedenis van de Schwammklöpper, de traditie van de paasvuren en het Gerechtsmuseum met zijn corpi delecti. Op 20 en 21 september vanaf 11.00 vindt de Schwammklöppermarkt plaats in Bad Fredeburg. Op 13 oktober om 16.00 vindt de rondleiding door het gerechtsmuseum plaats.

Klik hier voor meer informatie over stadswandelingen Bad Fredeburg.