Frontpage zomer

Wandelen in Sauerland

Wandern im Sauerland Familie2 Tanja Evers 1024x683 1024x683Beschikken uw kinderen over wat speurzin of is er een avontuurlijk parcours aanwezig? Dan zijn de wandelingen ook voor uw kinderen aantrekkelijk. Zo is bijvoorbeeld het Kyrillpfad bij Schanze (Schmallenberg) erg leuk voor de kinderen. Hier hebben diverse orkanen een wirwar van boomstammen gecreëerd waar je via trappen doorheen klautert. Zijn uw kinderen wat ouder? Dan zijn er leuke mogelijkheden zoals het populaire geocaching (onder andere in Brilon). Bij geocaching verstopt iemand op een speciale plaats in de natuur een waterdichte doos met daarin bijzondere voorwerpen, een logboek en een wegwerpcamera. De bedoeling is dan dat jij hem vindt met je hand-GPS. Voor meer uitleg klik hier.

Mooie en verre uitzichten, volle en diepe bossen, zacht glooiende bergen en diepe dalen. Wandel via de vele wandelpaden langs de typisch romantische Sauerlandse vakwerkdorpjes.  Maak kennis met de hartelijke  gastheren, de goede service en zie wat voor waardevolle wandelbestemmingen het zijn, wandelen in de koningsklasse van Duitsland!

Sauerland is een echte topbestemming om te wandelen met meer dan 280 stadjes en dorpjes die allemaal een uitstekende infrastructuur hebben met goede wandelpaden, een kwalitatief goed aanbod van accommodaties en een hele goede service en informatievoorziening.