Frontpage zomer

Wellness

Algemeen

wellness

 
In Sauerland komt op vele plaatsen zuiver bronwater aan de oppervlakte. Dit zuivere bronwater bevat minerale zouten die een heilzaam effect hebben op je lichaam. Je kunt de heilzame werking van het water gebruiken voor vele kwalen. Heb je huidaandoeningen, gewrichtsklachten of stofwisselingsstoornissen? Dit water met haar minerale zouten helpt hier prima tegen.. En dit water helpt je nog op vele andere gebieden..

Je kunt het water drinken of er lekker in baden. Het water is een weldaad voor je lichaam en geest, het ontspant en het reinigt en je komt lekker tot rust. Water is een echte weldaad voor je lichaam en je geest, het zorgt ervoor dat je lichaam reinigt en ontspant. En deze aloude wijsheid heeft de moderne naam die nu bekend bij iedereen is: “Wellness”.

Wist jij dat het aanbod van de voorzieningen op Wellness gebied in Sauerland groot is en nog steeds groeiende is?

We kennen allemaal wel een plaats in Duitsland met het toevoegsel “Bad”. Dit toevoegsel krijgt een plaats als het een officieel erkend (water) kuuroord is. Het moet echt worden goedgekeurd door de autoriteiten. Het gaat dan niet alleen om plaatsen met bronwater, maar ook waar de lucht een buitengewoon goede kwaliteit heeft. De lucht heeft dan bijvoorbeeld weinig allergene stoffen.

Als je in Sauerland bent breng dan eens een bezoekje aan Bad Berleburg, Bad Fredeburg of Bad Arolsen.

De hotels in Sauerland hebben veel wellness faciliteiten dus je kunt hier uitstekend terecht.

En de meest belangrijke elementen zoals de lucht en het water kun je natuurlijk overal in Sauerland vrij beschikbaar krijgen!

Welke voorzieningen vind je nu precies in de kuuroorden?

Kuuroorden waar de heilzame wateren uit de grond opwellen, bieden jou het meeste uitgebreide aanbod aan wellness voorzieningen. Van vroeger uit zijn hier altijd de wellness klinieken aan verbonden geweest.

In de kuuroorden en in de wellness hotels vind je ruime beleveniszwembaden, mooie en uitgebreide saunalandschappen, jacuzzi’s, bubbelbaden en vele medicinale, beauty- en wellness afdelingen. Hier kun je lekker ontspannen in een heilzaam zoutwaterbad, een bubbelbad, een drijvend waterbed of is een Oosterse behandelingsbank toch iets meer voor jou? Of kies jij toch liever voor Thalassotherapie, een modderbehandeling of een heerlijke massage?

De kwaliteit, pretenties en ambities zijn hoog in Sauerland en de norm ligt dan ook hoog wat betekent dat je dus zeker waar voor je geld krijgt.

De aanduiding “wellness” kan bij individuele hotels of vakantiehuizen ook staan voor een enkele Finse sauna, een infraroodcabine of een jacuzzi. Let hier dus op als je reserveert voor een verblijfsaccommodatie welke voorzieningen er allemaal precies bij zitten.