Frontpage zomer

Wellness- en vrijetijdsbad Nass

thumb 650 500 0834s1Wellness- en vrijetijdsbad Nass in Arnsberg is het enige wellnesscentrum in Sauerland met een echte natuurlijke thermische zoutwaterbron.

Wellnessbad Nass biedt jou een compleet aanbod op wellnessgebied van zwemactiviteiten. Ontspan hier lekker in het 320m2 grote belevenisbad met een wildwaterstroom, diverse onderwaterbubbelbaden, massagedouches en 2 heerlijk warme Whirlpools.

En vergeet het uitgebreide saunalandschap natuurlijk niet..! Dit landschap is met maar liefst 5 sterren door de Duitse Saunabond onderscheiden. Je vindt hier maar liefst 11 sauna's en 4 stoombaden. 

En natuurlijk moet je van de 80 meter lange glijbaan naar beneden! Voor de sportieve zwemliefhebbers is er een 25 meter sportbad met 7 banen. 

Buiten nodigen het natuurzwembad en het zoute meer je uit voor een lekkere duik. En na afloop lekker uitrusten in een ligstoel en genieten van de frisse "zeelucht"en het mooie uitzicht.

Leuk om te weten is dat de Thermische zoutwaterbronnen van Arnsberg via een haast ongelooflijk toeval zijn ontdekt. Lang geleden was de gemeente Arnsberg naar aardwarmte aan het boren en tijdens dit boren hebben zij bij toeval de 600 meter diepe zoutwaterbron ontdekt.

De zoutwaterbronnen van Arnsberg zijn dus niet alleen gezond maar zijn ook een echt authentiek product uit de streek.

Het Badencomplex
Neem lekker een duik in het 33° warme natuurzoutbad (bijvoorbeeld bij het Middernachtzwemmen), beleef de Sauna Wellness Nacht eens of probeer één van de vele andere bijzondere dagprogramma's. Het water dat in het thermaalbad zit is een natuurlijke mix van bronwater, diverse zouten en vele waardevolle mineralen. Dit water uit het thermaalbad bestaat voor 3% tot 4% uit zouten die afkomstig zijn uit heilzame bronnen (allemaal erkend door de staat). Deze bronnen zijn erg goed voor je gezondheid. Dit komt door het hoge drijfvermogen, de slimme samenstelling van de natuurzouten en de warmte. Verder kun je hier lekker gezond afwisselen met de massagedouches, bubbelbaden, watervallen en de fonteineilanden. Nieuw in het programma van Wellnesscentrum Nass is het programma "Gezond en Vitaal". Dit is een programma met vele mineraalzouten waarbij een aantal keren per dag er aan het water een hoeveelheid selenium en lithium wordt toegevoegd dat het geheel een extra dimensie geeft.

Het Saunalandschap 
Nou dit saunalandschap heeft met recht zijn naam verdiend. In totaal zijn er dus 11 sauna's en waarvan 5 sauna's binnen zijn. Geniet van de Klankensauna, het Kristalbad, de Kruidensauna, het Spektraal Bad of de 'Belevenissauna. En na afloop lekker ontspannen in de 2 dampbaden.

Buiten ligt omringd door het prachtige natuurschoon een grote zoutwatervijver welke erg goed is voor je gezondheid. Lekker bijkomen in je ligstoel of eerst een stukje wandelen door de mooie natuur? En goed doorademen natuurlijk! Deze saunatuin buiten begrensd door hoge bomen.

Kortom, er is dus veel voor jou te doen in het Wellness- en vrijetijdsbad Nass:

  • Kostenloze ademgymnastiek bij de “Saline”
  • Zoutwatergymnastiek in het zoute water
  • Rehasport
  • Fitnessstudio
  • Grootschalig aanbod aan Fitnesscursussen en cursussen in het water.
  • Breed opgezet Saunalandschap met 11 sauna’s en 4 stoombaden.

Prijzen en openingstijden voor Nass Arnsberg                                                                  

Prijzen voor Bad: volwassenen €6,90 (Relax 2,5 uur) en €8,50 (Wellness dagkaart). Kinderen van 4 t/m 16 jaar €3,60 (Relax 2,5 uur) en €4,60 (Wellness dagkaart). In het weekend en op feestdagen is het tarief voor volwassenen en kinderen €0,50 meer.  

Prijzen voor Sauna inclusief Bad: volwassenen €18,- (Relax 4 uur) en €20,- (Wellness dagkaart).

Kinderen van 4 t/m 16 jaar €11,- (Relax 4 uur) en €12,- (Wellness dagkaart). In het weekend en op feestdagen is het tarief voor volwassenen en kinderen €0,50 meer.  

Openingstijden: maandag t/m zondag van 09.00 tot 23.00 uur. De fitness sluit om 21.00 uur en de bistro en het zwembad gaan om 22.00 uur dicht. Van maandag tot vrijdag is het sportbad al om 06.00 uur open.

Neues Freizeit Arnsberg GmbH, Am Solepark 15, 59759, Arnsberg. Tel: + 49 2932-475-730. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier voor meer informatie over Neues Freizeit Nass Arnsberg.