Frontpage zomer

Anstoßen Biergarten Gruppe3 Tanja Evers 1024x683

Winkelen en uitgaan

Winkels en de “Sauerlandse producten”
Sauerland heeft vele aantrekkelijke plaatsjes met een uitstekend en divers winkelaanbod waar je gezellig en zeer goed kunt winkelen in een ontspannen en aangename sfeer. Geniet van de sfeervolle binnenstadjes met straten van kinderkopjes. Vele winkels zijn privéwinkels van families waar je hartelijk wordt ontvangen en geen enkele vraag te veel is. Lekker flaneren in leuke stadjes als Brilon, Winterberg, Schmallinghausen, Willingen en Bigge-Olsberg.

Omdat Sauerland een echt wandelgebied is, tref je een veelvoud aan outdoor-speciaalzaken aan, vooral in wandelaarsbolwerken als Winterberg, Willingen en Schmallenberg. In Winterberg is er zelfs een heus outdoor testcentrum voor wandeltuitrustingen. Hier kun je gratis wandelschoenen, nordicwalkingstokken en rugzakken uitproberen. Gezellige plaatsjes met pittoreske steegjes, prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen en sfeervolle pleinen voorzien van mooie boomrijen. Lekker bijkomen in een gemoedelijk café en genieten van de uitstekende gastronomie in één van de vele goede restaurants.

Echt Sauerlands fabricaat
Er zijn nog steeds vele producten die van echt Sauerlands fabricaat zijn en in Sauerland gemaakt worden. In Schmallenberg worden sokken en sportkleren van het bekende merk Falke gemaakt. Kwaliteitssokken worden ook gemaakt door het bedrijf Medebacher Strumpf Vertrieb GmbH, behorend tot het grotere geheel Malerba. Hier worden onder het merk Ewers sokken voor volwassenen en voor kinderen gemaakt. Het bedrijf maakt sinds 1866 sokken en is gevestigd in Medebach. Klik hier voor meer informatie.

Een winkel die zich ook in Medebach bevindt is Frottana. Frottana maakt badstof van hoge kwaliteit. Verder is de herenkledingfabrikant Euronova in Medebach gevestigd die vrijetijds- en nette kleding maakt. In Meschede-Freienohl staat het bedrijf Blomus. Zij maken luxe roestvrijstalen accessoires. In Korbach kun je de Schiesseroutlet vinden, die met name ondergoed verkoopt. In Marsberg is een luxe winkel met het tafeldesign van Maxwell & Williams. Hier in Marsberg kun je ook het mooie servies van Ritzenhoff bewonderen. In Arnsberg is het bedrijf Wesco gevestigd dat luxe keukenartikelen maakt en een echt topmerk is. En zeer bekend is het handgeblazen glas wat je kunt kopen bij de makers in Willingen. Hier moet je beslist eens kijken. Klik hier voor meer informatie over echt Sauerlands fabricaat.