Frontpage zomer

Wintersport Vakantiewereld (Ferienwelt) Winterberg (560 – 809m)

Winterbergen

Vakantiewereld Winterberg, ook wel Ferienwelt Winterberg geheten, ligt in het Hochsauerland op een hoogvlakte en is het centrum van de Ski Arena Sauerland en het meest bekende wintersportgebied van Sauerland. Binnen Vakantiewereld Winterberg is Winterberg de meest bekende wintersportplaats. Het overkoepelende wintersportgebied Vakantiewereld Winterberg bestaat uit zes deelskigebieden. Hier zijn in totaal 82 pistes met een lengte van 46 km en 58 liften. Zo is er de Skiliftkarussell Winterberg, Ruhrquelle, Kappe, Sahnehang, Skikarussell Altastenberg, Postwiese Neuastenberg, Eschenberglifte Niedersfeld, Silbach, Langewiese en Snowworld Züschen. Winterberg ligt in het midden van bergen die ruim 800 m hoog zijn. Winterberg ligt op het hoogste punt van Sauerland en hier vind je de beste wintersportvoorzieningen.
De afgelopen jaren is er ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe en moderne skiliften, in sneeuwkanonnen, een tubinglift en extra sneeuwmachines. Je bent niet meer afhankelijk van de sneeuw om te skiën en het is een stuk sneeuwzekerder geworden met bijna 100 dagen per jaar sneeuw. Bekijk ook eens een bobslee- of skispringwedstrijd in Winterberg. En voor de wandelaars en langlaufers zijn er ook zeker hele goede mogelijkheden.

Pistes 40 km totaal
Ben je niet zo’n veeleisende wintersporter dan heeft het Wintersport Winterberg veel mogelijkheden. Maar er zijn ook genoeg rode pistes en er is één zwarte piste, de “Slalomhang”. In totaal heeft Winterberg 40 km aan skipistes.

blueBullet18 km redBullet18 km blackBullet 4 km

Skiliften
In Vakantiewereld Winterberg kun je in totaal over 58 skiliften beschikken. Hiervan zijn er 53 sleepliften, 5 stoeltjesliften en er zijn (nog) geen cabineliften. Er is veel geïnvesteerd de laatste jaren in nieuwe en moderne liften. En je kunt ook ’s avonds skiën en snowboarden, want er zijn maar liefst 10 pistes verlicht.

Skipas
De kosten voor een skipas zijn betaalbaar en goedkoper dan als je in Oostenrijk of Frankrijk gaat skiën.

Wintersport-Arena Card 6 dagen     1 dag   
Volwassenen €105,- €74,-
Kinderen - -
Skiliftcaroussel Winterberg      6 dagen 1 dag
Volwassenen €105,- €30,-
Kinderen €70,- €20,-

Met de Wintersport-Arena-Card kun je in alle 6 de top skibestemmingen van Sauerland skiën: Winterberg, Willingen, Wintersportpark Sahnehang, Postwiese Neuastenberg, Snowworld Züschen en Skikarussell Altastenberg.

Langlaufloipe
Vakantiewereld Winterberg heeft 165 km aan langlaufloipes waar je als beginner en als gevorderde uitstekend uit de voeten kunt. Bij de Kahler Asten en vier aangrenzende andere bergen strekt zich het netwerk van de loipes grotendeels uit. Ze zijn goed gemarkeerd en van een uiteenlopende moeilijkheidsgraad. In de zomer is het uitstekend wandelterrein en kun je over deze brede bospaden heerlijk lopen.

Snowboard
Winterberg heeft een leuk funpark met uitdagende obstakels waar je lekker kunt snowboarden. Een aanrader om dit eens te doen.

Winterwandelen
Speciaal voor de winterwandelaars zijn er eenvoudige routes uitgezet met een lengte van 1 – 4 km die goed te belopen zijn waarbij je 20 – 60 hoogtemeters overwint. Een goed uitgangspunt hiervoor is het hoog heidegebied op de Kahler Asten. Wil je wat meer dan kun je een route van 6 km nemen. Je begint vanuit de Kurweg en gaat langs het skigebied van Altastenberg naar Hoheleye. Je kunt ook op de Kahler Asten beginnen en dan naar Hoheleye. Tussen Winterberg en Züschen zijn er ook vele mogelijkheden voor winterwandelen. Er zijn zowel deels aangestampte paden, maar er zijn ook onbewerkte paden die over een afstand van 6 – 10 km gemarkeerde routes gaan. Dit is wel een goede training met een hoogteverschil van 200 – 300 m.

Veel faciliteiten en voorzieningen in Winterberg
In alle plaatsjes in Vakantiewereld Winterberg zijn er vele skischolen en skiverhuurbedrijven. Winterberg zelf is ook erg levendig en heeft veel bedrijvigheid. Er zijn vele gezellige restaurants, barretjes, discotheken, terrasjes en winkels. Ook op de pistes zelf is er veel te doen. Ga naar een van de skihutten of lekker uitrusten op het pisteterras.

Vele andere activiteiten in Vakantiewereld Winterberg
Naast skiën en snowboarden kun je ook eens snowtubing proberen. Het is een echte belevenis met veel pret om eens een afdaling op de snowtubingbaan van Snow World Züschen te doen. De snowtubingbaan is speciaal aangelegd, compleet verlicht en goed voorzien van kunstsneeuw. Je gaat met een speciale lift en met je rubber band naar boven. Vervolgens gaat het hard omlaag, dit kan voorwaarts, achterwaarts, liggend of zittend zijn..! Je kunt ook schaatsen en heb je al eens curling geprobeerd? Dit kun je doen in de ijssporthal. In Neuastenberg is er een rodelbaan en een natuurbob. De bobbaan in Winterberg is een van de langste en snelste ter wereld. Hier worden ook internationale bobslee – en rodelkampioenschappen gehouden. Je kunt een ritje hier maken in de TaxiBob, je moet dan wel over een durf en een goede conditie beschikken. Alleen een rondleiding is ook mogelijk.