Frontpage zomer

Zwemmen

Badespass Listersee H.D.Wurm 1024x768
Ben je een zwemmer dan zit je in Sauerland goed. In Sauerland kun je uitstekend en op vele plaatsen zwemmen. Allereerst zijn er de vele en grote stuwmeren waar Sauerland bekend om staat.Ten eerste zijn de stuwmeren aangelegd om in drinkwater te voorzien en om stroom op te wekken voor met name de bevolking van het Ruhrgebied. Maar ze hebben ook een belangrijke recreatieve functie en bieden vele goede zwemmogelijkheden. De belangrijkste meren waar je kunt zwemmen zijn de Diemelsee, Biggesee, Aggersee, Sorpesee, Möhnesee, Hennesee, Twistersee en de Edersee. Is het te koud om buiten te zwemmen dan zijn er genoeg (overdekte) zwembaden waar je terecht kunt. Voor de kinderen is het zwemmen ideaal in deze stuwmeren dankzij de aanwezigheid van de vele stranden, speeltuinen en speelmogelijkheden bij de meren. 

Lagune Zwemparadijs Willingen - Zwemmen in een Caribische sfeer
Hier is alles voor een geslaagd dagje zwemmen. 1200 m2 wateroppervlakte, twee binnenbaden en twee buitenbaden. Zoutwaterbad met warm water van 32 graden Celcius, een variatie aan attracties zoals de waterval, fonteinen, wildwaterbaan, grotwhirlpool en bodemsproeiers. Kinderzwemparadijs met moeder-kind bad en diverse speelmogelijkheden. Aqua-glijbanenpark met een reuzeglijbaan (125 m lang), een bredegolvenglijbaan en de blackhole met lichteffecten voor klein en groot. Sauna-oase met twee binnensauna’s, sanarium, kristalsauna, Iers-Rooms stoombad, Finse blokhuissauna en Ilosauna in buitendeel (wel hele jaar open). Twee rustruimtes, douchehuis met diverse soorten douches en een afkoelbekken buiten en binnen. Verder massages, een gevarieerd gezondheidsprogramma, infraroodwarmtecabines en een Caribbean bar.
Openingstijden: dagelijks van 09.00 – 23.00 uur, laatste toegang 21.30 uur.

Lagunen-Erlebnis Willingen, Kurbetrieb Willingen, Am Hagen 9-10, 34508, Willingen. Tel: + 49 5632-969430
Klik hier voor meer informatie over Zwemparadijs Willingen.

Aquamundo Center Parcs Winterberg - Medebach
Kom bij de Aqua Mundo in Park Hochsauerland lekker zwemmen. Er is heel veel te beleven zoals indoor glijbanen, een outdoor glijbaan en duiken. Ga de spectaculaire wereld van het Water Playhouse in en geniet van de watervallen, glijbanen en de grote omkiepende waterton van 900 liter water. Kom lekker tot rust in de sauna, het Turkse stoombad of bij een ontspannende massage.
Center Parcs Hochsauerland, Sonnenallee 1, 59964, Medebach.
Klik hier voor meer informatie over Aqua Mundo Center Parcs.

SauerlandBad Bad Fredeburg
Zwembad en saunalandschap met vele attracties. Belevenisbad, bubbelbaden, massagedouches, rugdouches, watervallen, fonteinen, vario-bad, stromingsgoot, massagedouches, waterval, fontein, aparte belevenisafdeling voor kinderen, kinderglijbaan, high speed turbo glijbaan, magic-eye glijbaan, whirlpool, regengrot, Finse sauna, blokhutsauna, stoombad, tepidarium en belevenisgastronomie in het zwembad.

SauerlandBAD, Am Sportzentrum 1, 57392 Schmallenberg-Bad Fredeburg. Tel: + 49 2974-96800.
Klik hier voor meer informatie over SauerlandBad.

Overdekt zwembad Bödefeld
Overdekt zwembad met solarium, aangrenzende ligweide, sauna, stoombad, whirlpool, apart kinderbad. Verder kun je zwemcursussen volgen buiten de schoolvakanties.
Bödefeld, Zur Rehmecke 2, 57392 Schmallenberg-Bödefeld. Tel: + 49 2977-422
Klik hier voor meer informatie Hallenbad Bödefeld.

Buitenzwembaden

Openluchtzwembad Esselbad Eslohe
Verwarmd openluchtbad, moeder- en kindbad, 45 meter lange glijbaan, solarium, whirlpool, Kneipp-rondgang, stoombad, vario-zwembad, volleybalveld, voordelige entreeprijzen. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

Esselbad Eslohe Kupferstraße 40, 59889, Eslohe. Tel: +49 2973-6782 of 8000.
Klik hier voor meer informatie over Esselbad.

Hennesee Meschede
Bij de Hennesee zijn er drie plekken waar je kunt zwemmen en die tevens bewaakt zijn:

  • Berghauser Bucht in Berghausen
  • Mielinghauser Bucht (bij de vakantiehuisjes in de omgeving van Mielinghausen)
  • Knaus Campingpark Hennesee bij Vorstaubucken in Mielinghausen

Vanaf Pinksteren bewaakt de reddingsdienst Meschede (DLRG) de zwemplekken Berghauser Bucht en Mielinghausen, mits het goed zwemweer is. Bewaking is op zaterdag vanaf 14.00 uur en op zondag en feestdagen vanaf 10.00 uur.

Hennesee Meschede, 59872, Meschede.
Klik hier voor meer informatie over Hennesee Meschede.

Openluchtzwembad Usseln
Geniet lekker van de zomer in dit verwarmde en openlucht zwembad. Het zwembad is voor zwemmers en voor niet-zwemmers, grote waterglijbaan, aparte kinderoase, springplanken (1m en 3m), grote zonneweides. Verder een leuk speeldomein met biljart, tafeltennis, tafelvoetbal en een snackbar/ijscafe met groot zonneterras.
Openingstijden: zwembad is geopend in de zomermaanden (afhankelijk van weer). Tijdens goed weer elke dag van 10.00 – 18.00 uur (in de vakantie tot 19.00). Tijdens slecht weer van 09.00 – 10.30 uur.
Freibad Usseln, Sportstraße, 34508, Willingen-Usseln. Tel: + 49 5632-969430.
Klik hier voor meer informatie over Freibad Usseln.

Openluchtgolfslagbad Schmallenberg
Golfslagbad in de open lucht met grote ligweide en verwarmd door zonne-energie, voldoende parkeerplaatsen, beachvolleybal, kinderbad.

Openlucht golfslagbad Schmallenberg, An der Stadthalle, 57392 Schmallenberg. Tel: +49 2972-2864 of + 49 2974-96800 (SauerlandBAD)

Openluchtzwembad Korbach
Zeer gezinsvriendelijk zwembad. Je vindt hier een vijfentwintigmeterbad, een bad voor niet-zwemmers en een leuk springbad. Het vrijetijdsbad heeft een babybad, een avonturenbad en een 50 meter lange glijbaan. Hier kun je lekker relaxen in het saunalandschap die een binnensauna, buitensauna, stoombad en sanarium heeft.
Sport- en vrijetijdsbad Korbach: tel: +49 5631-5051616

Openluchtzwembad en natuurbad Hallenberg
Leuk openluchtzwembad in Hallenberg dat in 2013 is opgeknapt. Het is een natuurbad zonder chloor en andere chemische bestanddelen. Groot zwembad met ruime zonneweide. Verder een leuke springtoren en voor de kinderen een apart niet-zwemmen gedeelte. Er is een bescheiden overdekt zwembad waar je buiten de zomer terecht kunt. Op zaterdagochtend kun je gebruik maken van de sauna en het zwembad van het hotel in Hallenberg.
Openingstijden: van mei tot midden september (bij goed weer) dagelijks van 11.00 – 19.00 uur.

Naturbad Hallenberg, Nuhnestraße 32, 59969, Hallenberg. Tel: + 49 2984-929066.
Klik hier voor meer informatie over Naturbad Hallenberg.